BHV Basis Pro

Bij de BHV Basis Pro ontwikkelt men de gewenste kennis en vaardigheden op het gebied van bedrijfshulpverlening. De opleiding Basis Bedrijfshulpverlening bestaat voor een groot deel uit theorie, maar praktijk gericht trainen is echter ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Dit om ook de vaardigheden – naast de opgedane kennis- door middel van realistisch trainen te ontwikkelen.

Inhoud BHV Basis Pro

Na het volgen van de opleiding BHV Basis Pro ben je in staat om:

  • Een beginnende brand te beperken en te bestrijden;
  • Een ontruiming te begeleiden;
  • Eerste hulp te verlenen bij ongevallen en/of stoornissen in de vitale functies;
  • De Automatische Externe Defibrillator (AED) te kunnen bedienen.

De opleiding BHV Basis Pro bestaat voor het grootste deel uit praktijkgericht trainen gecombineerde door slimme en interactieve toepassingen van de theorie. Dit om ook de vaardigheden – naast de opgedane kennis- door middel van realistisch trainen te ontwikkelen. De cursist dient in de voorbereiding op de opleiding het cursusboek ‘Basisopleiding Bedrijfshulpverlening’ te bestuderen. Dit boek wordt vooraf opgestuurd door Achterkamp.

De opleiding wordt gegeven door NIBHV-gecertificeerde instructeurs en volgens de richtlijnen vanuit het NIBHV. Het maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 12 cursisten.

Data en locaties

De BHV Basis opleiding wordt gegeven op ons trainingscentrum in Baak, onze BHV-locatie . Indien gewenst kan de opleiding ook op uw locatie worden georganiseerd, indien deze aan de gestelde eisen voldoet. De kosten voor deze opleiding zijn op aanvraag verkrijgbaar en inclusief lunch, cursusboek Basisopleiding Bedrijfshulpverlener, les- en hulpmiddelen.

De opleiding is verdeeld over twee dagen (4 dagdelen) en is inclusief examens. Aan het eind van elke cursusdag volgt een examen.

Voor cursisten die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma van het Oranje Kruis kan vrijstelling worden aangevraagd voor de module Eerste Hulp. 

Cursusdata (tweedaagse opleiding):

  • Maandag 29 april en maandag 6 mei 2024;
  • Woensdag 22 mei en woensdag 29 mei 2024;
  • Maandag 3 juni en maandag 10 juni 2024.

Waarom

Een werkgever dient één of meer medewerkers aan te wijzen als bedrijfshulpverlener. Deze werknemers hebben de taak om in een gevaarlijke situatie (voor de veiligheid of gezondheid van werknemers en derden) maatregelen te nemen die de schade zo veel mogelijk beperken. De taak van de bedrijfshulpverlener is vooral: erger voorkomen. De werkgever is en blijft verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening en de veiligheid in het bedrijf.
Er is een aantal eisen waaraan u moet voldoen bij het organiseren van bedrijfshulpverlening. Deze staan omschreven in de Arbowet en in het bijbehorende Arbobesluit.

De voornaamste taken van Bedrijfshulpverlening die hierin staan omschreven:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
  • Het beperken en het bestrijden van een beginnende brand;
  • Het voorkomen en beperken van ongevallen;
  • Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het gebouw;
  • Het alarmeren van en samenwerken met de gemeentelijke of regionale brandweer en andere hulpverleningsorganisaties bij een beginnende brand of bij een ongeval.

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant