Reanimatie & AED Basis

Met onze cursus Reanimatie & AED Basis leer je binnen 2,5 uur hoe je iemand kunt helpen met een hartstilstand. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED zorgt ervoor dat je levens redt. Wanneer je graag wilt weten hoe je moet handelen in een noodsituatie is het volgen van een professionele reanimatiecursus een echte must. Na deze cursus weet je precies wat je moet doen tot de professionele hulpverlening ter plekke is.

Inhoud
Tijdens deze cursus leer je hoe je moet handelen wanneer iemand wordt getroffen door een hartstilstand – en hoe je voortekenen daarvan kunt herkennen. Je leert praktisch alle stappen die je moet doorlopen om een slachtoffer snel en accuraat te kunnen helpen. De volgende stappen komen uitvoerig aan bod:

  • Eigen veiligheid en die van het slachtoffer;
  • Controleren van het bewustzijn;
  • 112 te (laten) bellen;
  • Controleren van de ademhaling van het slachtoffer;
  • Reanimeren (beademen en borstcompressies);
  • Gebruik & werking van AED.

Werkwijze
De cursus Reanimatie & AED Basis is korte, maar zeer effectieve cursus waarbij we alle onderwerpen op een actieve en interactieve wijze behandelen en beoefenen. Door toepassing van de nieuwste technieken kunnen wij de prestaties van de deelnemers meetbaar maken. De cursus wordt gegeven door een deskundige docent op het gebied van Eerste Hulp, EHBO en Reanimatie. Het accent van de cursus ligt op toepassingen in de praktijk. De deelnemers worden gedurende cursus door de instructeur beoordeeld op de gewenste competenties.

Opleidingsduur
De cursus Reanimatie & AED Basis duurt 2,5 uur (+/-).

Certificering
De deelnemer ontvangt na succesvolle deelname digitaal een officieel certificaat Reanimatie & AED Basis vanuit Achterkamp.

Geldigheid
Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus Reanimatie & AED te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door de Reanimatie & AED Herhaling te volgen blijft je kennis en kunde op peil. Een herhalingscursus duurt ongeveer 1,5 uur en worden ook door Achterkamp georganiseerd.

Toelatingseisen
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Belangrijk is dat de deelnemer voldoende uithoudingsvermogen heeft, omdat reanimeren enige inspanning vraagt. Reanimeren is niet echt moeilijk, iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat.

Locatie
De training wordt gegeven op ons trainingscentrum in Baak. Wanneer gewenst is het – bij voldoende deelnemers- ook mogelijk om deze op locatie (in-company) te organiseren.

Planning
De cursus Reanimatie & AED Basis hebben wij – in de regel- één keer per maand gepland staan. Geplande data zijn te vinden op onze website, maar uiteraard ook op te vragen bij onze afdeling Planning via planning@achterkamp.nl of 0575-452990.

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant