BAAK – Na het verlengen van de corona-maatregelen vanuit de overheid heeft Achterkamp besloten zijn trainingscentrum in Baak – centraal gelegen tussen Doetinchem en Zutphen – beschikbaar te stellen voor de Zorg.

“Vanuit het land zagen wij dat er vanuit verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen behoefte is aan ruimte en uitwijkmogelijkheden ten behoeve van tijdelijke opvang en behandeling van patiënten. Onze locatie wordt momenteel niet gebruikt, omdat trainen simpelweg niet mogelijk is – maar biedt mogelijk perfecte faciliteiten voor de Zorg” vertelt directeur Tim te Pas.

De locatie
De ruime locatie in Baak beschikt over zeven afgesloten ruimtes die ingericht kunnen worden voor verschillende zaken. Daarnaast beschikken we over een grote centrale ruimte op begane grond die voor verschillende doeleinden gebruikt zou kunnen worden. In de centrale ruimte beschikken we over een coffee-corner en sanitaire voorzieningen. Ook hebben wij een aparte kleed- en doucheruimte beschikbaar. Verder hebben wij een professionele keuken in ons pand, voor perfecte ontbijt-, lunch en diner-mogelijkheden. Voor de catering zou Achterkamp in overleg ook het keukenpersoneel in kunnen zetten.

Daarnaast hebben wij voldoende voorraad- en opslagmogelijkheden (incl. roldeur) en ruime parkeergelegenheid. Direct naast de locatie van Achterkamp bevindt zich nota bene een Ambulancepost, dus zelfs daarin valt te combineren. Mocht er behoefte zijn aan vervoersmiddelen, wij hebben nog enkele bedrijfswagens die we beschikbaar kunnen stellen.

De locatie ligt centraal gelegen op industrieterrein Dambroek aan de Zutphen-Emmerikseweg tussen Doetinchem en Zutphen. Eenvoudig en snel bereikbaar vanuit verschillende windrichtingen.

Ondersteuning
Achterkamp is veiligheidspartner voor vele ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en wil op deze manier in tijden van crisis ook nu de helpende hand bieden. “Uiteraard leven wij met alles en iedereen mee tijdens deze crisis, maar omdat wij met onze dienstverlening erg zijn verweven met de Zorg – gaan vooral die organisaties én het personeel ons aan het hart. Veel Zorg-personeel kennen wij persoonlijk en als wij op deze manier ook maar iets kunnen betekenen voor hen, dan doen wij dat maar al te graag”, vervolgt Tim zijn initiatief.

Deze Corona-crisis raakt ook de organisatie van Achterkamp hard, want de gebruikelijke dienstverlening ligt volledig stil. “Normaliter zijn dit onze drukste maanden met opleidingen en trainingen, maar nu moeten we noodgedwongen creatieve en zakelijke oplossingen zoeken om te bouwen richting de toekomst. Daar vertrouwen wij zeker op, ook gezien de beloofde steun vanuit de overheid. Gezondheid is het belangrijkste, dus laten we ons vooral daarop focussen” sluit Tim af.

In ieder geval tot het einde van deze maand is de locatie van Achterkamp 100% beschikbaar. De rest zal in overleg gaan en is grotendeels afhankelijk van de verdere maatregelen voor de periode na 28 april 2020 en het (gefaseerd) weer opstarten van onze dienstverlening.

Interesse?
Onze opdrachtgevers in de Zorg zullen wij persoonlijk benaderen via onze bekende wegen, maar werk je in de Zorg en zouden wij iets voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Tim te Pas (06 23225424) of Tom Sinderdinck (06 15005391). Ook voor eventuele andere initiatieven in tijden van deze coronacrisis staan wij open.