Baak – Op maandag 3 november 2014 was het de Dag van de BHV. Voor Achterkamp een uitstekende reden om de BHV’ers eens extra aandacht en waardering te geven. Voor de tweede keer werd de titel ‘BHV’er van het Jaar’ in het leven geroepen. Een titel voor BHV’ers die juist, snel en daadkrachtig gehandeld hebben tijdens een incident, calamiteit of dit structureel doen. We realiseren ons niet altijd hoe belangrijk BHV’ers zijn binnen bedrijven, instellingen en zelfs binnen onze samenleving. Het belang, de waardering, maar vooral ook het besef dat eerste hulp in sommige gevallen echt levensreddend kan zijn is belangrijk. Alle relaties van Achterkamp zijn aangeschreven met de vraag ‘Wie is uw BHV’er van het Jaar?’.

De inzendingen – met gevraagde toelichting – zijn door interne deskundigen van Achterkamp beoordeeld, waarna een selectie is gemaakt van drie genomineerden die kans maakten op de titel.
Allemaal situaties waarbij juiste, snelle en doelgerichte eerste hulp nodig was en verleend is door deze BHV’ers en daarom deze titel verdienen.

De genomineerden waren Dhr. T. Mondriaan van Sensus, Dhr. C. Roerdink van SKBG en Dhr. C. Kevenaar van het Graafschap College. Deze personen zijn op de Dag van de BHV uitgenodigd op het trainingscentrum van Achterkamp voor de prijsuitreiking. Tijdens deze bijeenkomst konden de genomineerden hun situatie, handelen en betrokkenheid toelichten, waarna door middel van een stemronde de uiteindelijke winnaar bepaald is. Deze verkiezing kent geen verliezers, maar de titel kan maar naar één persoon gaan. De BHV’er van het Jaar 2014 is geworden: Dhr. Cor Roerdink van scholengemeenschap SKBG. Cor is conciërge op basisschool ‘De Kleine Wereld’. Los van de beschreven situaties en het handelen tijdens deze situaties, werd vooral zijn grote betrokkenheid door alle aanwezigen gewaardeerd. Dit leverde hem uiteindelijk deze mooie titel op.

De winnaar bleef nuchter onder alle aandacht: “Iedere situatie en doelgroep behoeft weer een andere aanpak, daarom is het belangrijk dat je door oefening en maatwerk training weet wat je onder dit soort omstandigheden moet doen.” Naast de aandacht, erkenning en waardering kregen de genomineerden allen een mooi aandenken en een waardebon van Achterkamp.

V.l.n.r. - Cor Roerdink (SKBG), Tom Sinderdinck (Achterkamp) en Cor Kevenaar (Graafschap College) - Dhr. Mondriaan (Sensus) ontbreekt helaas op de foto.

V.l.n.r. – Cor Roerdink (SKBG), Tom Sinderdinck (Achterkamp) en Cor Kevenaar (Graafschap College) – Dhr. Mondriaan (Sensus) ontbreekt helaas op de foto.