Na een aantal goede gesprekken en een gedeelde visie op de toekomst heeft zorgorganisatie Careaz gekozen voor een samenwerking met Achterkamp. Vanaf deze maand is Achterkamp de nieuwe veiligheidspartner voor Careaz en zal onder andere zorgdragen voor de opleidingen, trainingen en digitale ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en BHV.

De ruim 800 medewerkers en 600 vrijwilligers van Careaz zetten zich elke dag in voor het levensgeluk van ouderen in het oosten van de Achterhoek. Dat doen zij met veel plezier, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een sterke lokale betrokkenheid. Hierdoor voelen ouderen zich snel ‘thuis’ bij Careaz. Zij kunnen mét de zorg die nodig is blijven meedoen in hun eigen, vertrouwde omgeving en zo veel mogelijk het leven blijven leiden dat ze willen. Careaz beschikt over zes locaties en drie thuiszorgkantoren.

Een klik vanaf het begin
De samenwerking tussen Careaz en Achterkamp is snel tot stand gekomen, vanaf de uitvraag tot de eerste gesprekken is alles in een stroomversnelling gekomen. ‘De onderlinge klik is vanaf het begin al erg goed, alsof we al jaren bij elkaar over de vloer komen,’ vertelt Margaret (Opleidingskundige binnen Achterkamp) over de opstart met Careaz. Voor de juiste implementatie van de dienstverlening hebben de projectgroepen vanuit beide organisaties ook al kennis gemaakt met elkaar op het hoofdkantoor van Careaz in Lichtenvoorde.

Herkenbaarheid en flexibiliteit
Alle trainingen zullen in-company plaatsvinden op de verschillende locaties, waarbij voor de basistrainingen gebruik gemaakt gaat worden van het eigen opleidingscentrum van Careaz. Een belangrijk onderdeel in de implementatiefase is het bezoeken van alle locaties voor een veiligheidsscan, zodat daar alle maatwerk-trainingen en -plannen op ingericht kunnen worden. Op deze manier sluiten de trainingen perfect aan op de dagelijkse praktijk. Herkenbaarheid en flexibiliteit zijn daarin leidend. Tevens gaat Achterkamp samen met Careaz aan de slag om een maatwerk e-learning module te ontwikkelen voor het vakbekwaam blijven van de BHV’ers. Daarin zullen ook de interne procedures en locatie-specifieke zaken worden verwerkt.

Innovatie in de Zorg
Careaz wil de best mogelijke zorg bieden, nu en in de toekomst. Daarom is men nieuwsgierig en ambitieus als het gaat om innovatie. Innovatie in de zorg zit natuurlijk niet alleen in de inzet van technologie, het zit ook in mensen. Daarom creëert men bij Careaz een werkomgeving waarin medewerkers zich uitgedaagd voelen. “Bij alles wat we doen kijken we goed naar hoe nieuwe ontwikkelingen het dagelijks leven voor ouderen en zorgmedewerkers makkelijker én leuker kan maken,” vult Lucy Fonville (Adviseur Gezond en veilig werken bij Careaz) aan. Dat sluit perfect aan op de visie van Achterkamp richting innovatie en de manier van opleiden en trainen in de toekomst.

Samenwerking
Trots en blij zijn wij met het feit dat Careaz de komende jaren voor Achterkamp heeft gekozen, weer een mooie referentie in de Zorg erbij. We kijken er uit naar deze nieuwe samenwerking en vanaf deze maand gaan de eerste trainingen al draaien.

Op een mooie samenwerking!

Team Achterkamp

 

Samenwerking Careaz en Achterkamp