In lijn met het besluit van het kabinet  voor de versoepelingen rondom EHBO-, BHV- en veiligheidstrainingen, is het nu ook weer mogelijk om onze trainingen voor de nascholing van Code 95 te volgen. Het CBR heeft deze nascholingstrainingen vrijgegeven, dus kunnen wij als opleider deze trainingen weer uitvoeren. 

De volgende trainingen van Achterkamp kunnen meetellen voor jouw Code 95-nascholingstraject en staan de komende periode voldoende gepland:

Wil jij deze cursus volgen? Plan dan snel in via de bovenstaande pagina’s of leg contact met één van onze medewerkers.

Geldigheid Code 95
Certificaten rondom de nascholing Code 95 die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Voor rijbewijzen en de code 95 die verliepen – of gaan verlopen geldt:

  • Het rijbewijs verliep in de periode tussen 1 februari en 1 juni 2020: het rijbewijs is nog geldig tot 1 juli 2021
  • Het rijbewijs verliep in de periode vanaf 1 juni tot 1 september 2020: het rijbewijs is nog 13 maanden na de verloopdatum geldig
  • Het rijbewijs verliep of verloopt in de periode vanaf 1 september 2020 tot 1 juli 2021: het rijbewijs is nog 10 maanden na de verloopdatum geldig.

Er is een groot aantal chauffeurs dat een rijbewijs/code 95 heeft met een verloopdatum op 10 september 2021. Daarom verkent het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid van een aanvullende verlenging van de rijbewijzen/code 95 met een verloopdatum na 1 juli 2021.

route naar code 95