Onze collega Bas Voorveld gaat dit najaar meedoen met de Roparun voor het goede doel. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Het doel van deze estafetteloop is om zoveel mogelijk geld op te halen voor zorg voor mensen met kanker. Steun jij Bas en het team van het Graafschap College in deze uitdaging?

Eerder dit jaar gaf Bas een EHBO-training voor het Graafschap College. Tijdens de pauze kwam Bas aan de praat met deelneemster Yvonne van Rheenen over hun gezamenlijke hobby: hardlopen. Nu bleek dat Yvonne de captain is van het Roparunteam van het Graafschap College en zij waren nog op zoek naar een loper. Daarmee was direct de interesse van Bas gewekt, die dergelijke uitdagingen (zeker voor het goede doel) niet uit de weg gaat.

Wat is de Roparun?
De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. De afgelopen edities van de Roparun is al meer dan 90 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. De eerstvolgende editie gaat plaatsvinden in het eerste weekend van oktober.

Een estafette loop je natuurlijk alleen, maar met een Roparunteam. Dit team bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). Het totale team bestaan uit 25 personen, inclusief begeleiding.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties en het verkopen van loten, waarvan de opbrengt ten goede komt aan het doel. Lees meer over de Roparun en de goede doelen via: https://roparun.nl/nl/

Team Graafschap College
Het team Graafschapcollege Moves heeft al drie keer eerder meegegaan met de Roparun en gaat dit jaar ook weer meedoen. Het team – grotendeels bestaande uit medewerkers, docenten en leerlingen – wil ook dit jaar weer veel geld ophalen voor het goede doel.

Onze collega Bas gaat namens Achterkamp deelnemen aan het team van het Graafschap College, dus willen wij als organisatie via deze weg ook ons steentje bijdragen. Tijdens het evenement stellen wij een AED en diverse middelen beschikbaar, om het veilig te laten verlopen. Daarnaast doen wij namens Achterkamp een bijdragen en ondersteunen wij in het verkopen van de loten.

Loten kosten € 2,50 per stuk en daarmee maak je zelf kans op mooie prijzen. Belangrijker nog: met deze kleine bijdrage help jij het goede doel van de Roparun om mensen die ziek zijn de zorg te geven die ze verdienen. Wil jij een lootje kopen?

Laat dan hier jouw gegevens achter en wij nemen contact op!

    Bas Voorveld loopt de Roparun

    Wil je rechtstreeks doneren aan het goede doel via team Graafschap College Moves? Gebruik dan de volgende QR-code.