EHBO Herhaling

EHBO is belangrijk om op een verantwoorde wijze hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het werk, thuis en in uw omgeving. Na het volgen van de EHBO Herhaling is de deelnemer in staat om eerste hulp te verlenen bij ongelukken of stoornissen in de vitale functies en kan hij/zij letsels herkennen. Het accent van deze cursus ligt op de praktijk, waarbij realistisch oefenen centraal staat bij het opfrissen en ontwikkelen van de gewenste kennis en vaardigheden.

Wat

Het doel van de EHBO Herhaling is het opfrissen van de kennis en vaardigheden op het gebied van eerste hulp en reanimatie. Na het volgen van deze cursus is de deelnemer weer up-to-date qua kennis en kunde op het gebied van eerste hulp. De deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig EHBO-diploma van het Oranje Kruis. Het accent van deze herhalingscursus ligt op de praktijk, waarbij realistisch oefenen centraal staat bij het ontwikkelen van de gewenste kennis en vaardigheden. Tijdens deze cursus wordt er gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers. De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. De herhalingscursussen worden gegeven door instructeurs die door de Nederlandse Reanimatie Raad (N.R.R.) en het Oranje Kruis zijn gecertificeerd. Het maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt maximaal 12 cursisten.

Wie

De EHBO-opleiding is bestemd voor iedereen binnen uw organisatie en/of omgeving die eerste hulp moet kunnen verlenen totdat eventuele deskundige hulp ter plaatse is. Personeel van bedrijven waar de risico’s op lichamelijk letsel hoger zijn dan normaal, moeten een EHBO-diploma hebben. Maar ook in thuissituaties kan een EHBO-diploma behoorlijk nuttig zijn: de meeste ongelukken gebeuren immers in en om het huis. Na het volgen van de EHBO Herhaling is de deelnemer weer up-to-date qua kennis en kunde op het gebied van eerste hulp. De herhalingscursus is bestemd voor een ieder die binnen uw organisatie in het bezit is van het EHBO-diploma en conform de richtlijnen van het Oranje kruis zijn/haar diploma geldig dient te houden.

Waar / Wanneer

De opleiding wordt gegeven op ons trainingscentrum te Baak. Indien gewenst kan de opleiding, indien uw locatie aan de gestelde eisen en richtlijnen voldoet, ook op uw locatie worden georganiseerd. De kosten van de herhaling zijn exclusief lesboeken maar inclusief instructie- en hulpmiddelen, certificering en inclusief lunch bij een dagcursus. De opleidingsduur is een dag (2 dagdelen à 4 lesuren).

Waarom

Eerste hulp kan levensreddend zijn! EHBO is belangrijk om op een verantwoorde wijze hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het werk, thuis en in uw omgeving. De EHBO-opleiding is bestemd voor iedereen die eerste hulp moet/wil kunnen verlenen totdat eventuele deskundige hulp ter plaatse is. Op het werk, maar ook in thuissituaties kan een EHBO-diploma behoorlijk nuttig zijn: de meeste ongelukken gebeuren immers in en om het huis. Na het volgen van de EHBO-opleiding kan de deelnemer eerste hulp verlenen bij ongelukken of stoornissen in de vitale functies en kan verschillende letsels herkennen.

Samen bewust veilig!