EHBO Basis

EHBO is belangrijk om op een verantwoorde wijze hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het werk, thuis en in uw omgeving. Na het volgen van de opleiding EHBO Basis is de deelnemer in staat om eerste hulp te verlenen bij ongelukken of stoornissen in de vitale functies en kan hij/zij letsels herkennen. Het accent van deze opleiding ligt op de praktijk, waarbij realistisch oefenen centraal staat bij het ontwikkelen van de gewenste kennis en vaardigheden.

Wat

Na het volgen van de opleiding EHBO Basis is de deelnemer in staat om eerste hulp te verlenen bij ongelukken of stoornissen in de vitale functies en kan hij/zij letsels herkennen. Het accent van deze opleiding ligt op de praktijk, waarbij realistisch oefenen centraal staat bij het ontwikkelen van de gewenste kennis en vaardigheden. Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers. De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Er wordt van de deelnemers verwacht dat men thuis tevens enige tijd besteden aan het doornemen en herhalen van de behandelde/te behandelen lesstof. De opleiding wordt gegeven door instructeurs die door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en het Oranje Kruis zijn gecertificeerd. Het maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 12 cursisten.

Wie

De EHBO-opleiding is bestemd voor iedereen binnen uw organisatie die Eerste Hulp moet kunnen verlenen totdat eventuele professionele hulp ter plaatse is. Personeel van bedrijven waar de risico’s op lichamelijk letsel hoger zijn dan normaal, moeten EHBO’ers hebben. Maar ook in thuissituaties kan een EHBO-diploma erg nuttig zijn: 85% van de ongelukken gebeuren immers in en rondom om het huis. Na het volgen van de EHBO-opleiding kan de deelnemer Eerste Hulp verlenen bij ongelukken en/of stoornissen in de vitale functies. Ook kunnen EHBO’ers verschillende letsels en ziektebeelden herkennen en weten hoe daarbij te handelen. De opleiding EHBO Basis wordt gegeven conform de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Waar / Wanneer?

De opleiding wordt gegeven op ons trainingscentrum in Baak. Indien gewenst kan de opleiding ook op uw locatie worden georganiseerd, indien deze aan de gestelde eisen voldoet. De kosten van de opleiding zijn op aanvraag verkrijgbaar en inclusief het Oranje Kruis-boek, leer-, les- en hulpmiddelen.

De opleidingsduur is in totaal drie dagen (6 dagdelen), waarvan 5 dagdelen opleiding en 1 dagdeel het examen. Eerstvolgende opleiding(en):

  • Vrijdag 5 juli, vrijdag 12 juli en vrijdag 19 juli 2024;
  • Dinsdag 3 september, dinsdag 10 september en dinsdag 17 september.

Waarom

Eerste hulp kan levensreddend zijn! EHBO is belangrijk om op een verantwoorde wijze hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het werk, thuis en in uw omgeving. De EHBO-opleiding is bestemd voor iedereen die eerste hulp moet/wil kunnen verlenen totdat eventuele deskundige hulp ter plaatse is. Op het werk, maar ook in thuissituaties kan een EHBO-diploma behoorlijk nuttig zijn: de meeste ongelukken gebeuren immers in en om het huis. Na het volgen van de EHBO-opleiding kan de deelnemer eerste hulp verlenen bij ongelukken of stoornissen in de vitale functies en kan verschillende letsels herkennen.

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant