Bij deze basiscursus oefent u alle EHBO-vaardigheden die u nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (Wet IKK).

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Eerste Hulp behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.

Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is. Onze Cursus EHBO aan baby’s en kinderen (4 uur online + 4 uur klassikaal) wordt afgesloten met een officieel certificaat.

Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen.

Cursus
De cursus bestaat uit een E-learning (4 uur) en een klassikaal praktijkgedeelte (4 uur) op ons trainingscentrum. Een in-company training is natuurlijk ook mogelijk als u een groep cursisten kunt bundelen. Met de E-learning bespaart u tijd door online al met de theorie te oefenen. Kennistesten en heldere video’s maken deze online theorie zeer interactief en leerzaam. Daarna volgt u het klassikale gedeelte – bijvoorbeeld samen met uw collega, partner, vriend(in) of familielid.

E-learning: 1 jaar onbeperkt toegang tot de online leeromgeving – en dient dus ook als naslagwerk!

Inhoud
U leert een kind in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

  • Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED);
  • Bewusteloosheid, verslikking, verdrinking;
  • Brandwond, huidwond, bloeding, neusbloeding;
  • Hoofdletsel, nek- en wervelletsel;
  • Vergiftiging, CO-vergiftiging;
  • Ernstige allergie, koorts en koortsstuipen, kortademigheid;
  • Letsel aan botten, spieren en gewrichten;
  • Tand door de lip, verloren/afgebroken tand;
  • Vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog.

Certificering
Bij het succesvol doorlopen van de online- en de klassikale cursus ontvangt u een officieel ‘Certificaat Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen’. Deze cursus is Rode Kruis-gecertificeerd.
Dit certificaat is goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders en binnen de Regeling Wet Kinderopvang (Wet IKK). Het certificaat is twee jaar geldig, maar er dient wel jaarlijks een herhaling gevolgd te worden.

Vergoeding
In sommige gevallen wordt deze cursus vergoed door uw zorgverzekeraar. Check dit bij uw eigen zorgverzekering.