Preventiemedewerker Herhaling

De cursus Preventiemedewerker Herhaling (1 dag) is speciaal ontwikkeld voor de Preventiemedewerker die zijn of haar vakkennis wil vergroten en op de hoogte wil zijn (en blijven) van de nieuwste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. In de training wordt verder gebouwd op de aanwezige kennis en ervaring vanuit de rol als preventiemedewerker. De training is dan ook een vervolg op de opleiding Preventiemedewerker Basis of soortgelijke cursus. Daarnaast zijn Arbo-/KAM-coördinatoren, OR-leden en VGWM-commissieleden van harte welkom.

De Preventiemedewerker is de aanjager bij het opzetten en verbeteren van het Preventie- en Arbobeleid. Elk bedrijf moet ten minste één Preventiemedewerker in dienst hebben die de maatregelen gericht op veiligheid, preventie en gezondheid kan uitvoeren. De Preventiemedewerker zorgt – eventueel in samenwerking met andere Arbo-deskundigen – binnen het bedrijf voor gezond en veilig werken.

 

Heb jij in het verleden de opleiding Preventiemedewerker Basis al succesvol afgerond? En ben je op zoek naar een passend vervolg?

Dat is ook begrijpelijk, want de wereld is volop in ontwikkeling. Als Preventiemedewerker kom je regelmatig voor uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen te staan. Vandaar dat wij een volledig nieuwe training hebben opgezet voor een passend, leerzaam en uitdagend vervolg.

Via deze weg nodigen wij jou dan ook graag uit voor onze nieuwe training ‘Preventiemedewerker Herhaling’. We hebben voor dit vervolg een programma samengesteld met passende en uitdagende thema’s:

Programma 
09:00 – 09:30 uurWelkom & interactieve kennismaking door middel van Safety Blokkentoren
09:30 – 10:30 uurActualiteiten als Preventiemedewerker:

  • Nieuwe werkwijze ongevalsonderzoek Nederlandse Arbeidsinspectie
  • Toetsingscriteria RI&E
10:30 – 10:45 uurPauze
11:00 – 12:00 uurActualiteiten als Preventiemedewerker (vervolg):

  • Het belang van Psychologische veiligheid
12:00 – 12:45 uurLunch
12:45 – 14:15 uurDraagvlak creëren en je collega’s enthousiasmeren (o.a. Hoe ontstaat draagvlak en commitment? Wat te doen bij weerstand? Communicatietechnieken – Push & pull methode)
14:15 – 14:30 uurPauze
14:30 – 15:30 uurIngebrachte casussen door deelnemers behandelen & uitwerken
15:30 – 16:00 uurAfronding

Worstel jij ook met deze thema’s binnen jouw organisatie? Op zoek naar antwoorden, mogelijkheden en oplossingen? Of benieuwd hoe andere organisaties omgaan met deze uitdagingen?

Meld je dan hiernaast snel aan voor onze nieuwe training Preventiemedewerker Herhaling.

Docenten
De training wordt gegeven door een deskundige docent op het gebied van (bedrijfs-)veiligheid, wet- en regelgeving, organisatie, communicatie, gedrag & cultuur.

Locatie
De training wordt gegeven op het trainingscentrum in Baak. Wanneer gewenst is het eventueel ook mogelijk om deze op locatie (in-company) te organiseren.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers per groep.

Duur van de cursus
De cursustijden zijn van 09:00 – 16:00 uur (incl. uitgebreide lunch).

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant