Preventiemedewerker Herhaling

De cursus Preventiemedewerker Herhaling (1 dagdeel) is speciaal ontwikkeld voor de Preventiemedewerker die zijn of haar vakkennis wil vergroten en op de hoogte wil zijn (en blijven) van de nieuwste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. In de training wordt verder gebouwd op de aanwezige kennis en ervaring vanuit de rol als preventiemedewerker. De training is dan ook een vervolg op de  opleiding Preventiemedewerker Basis of soortgelijke cursus. Daarnaast zijn Arbo-/KAM-coördinatoren, OR-leden en VGWM-commissieleden van harte welkom.

De Preventiemedewerker is de aanjager bij het opzetten en verbeteren van het Preventie- en Arbobeleid. Elk bedrijf moet ten minste één Preventiemedewerker in dienst hebben die de maatregelen gericht op veiligheid, preventie en gezondheid kan uitvoeren. De Preventiemedewerker zorgt – eventueel in samenwerking met andere Arbo-deskundigen – binnen het bedrijf voor gezond en veilig werken.

 

Inhoud
Onderwerpen die tijdens de training uitvoerig aan bod komen zijn:

  • Opfrissen theorie;
  • Wijzigingen en Wet- en regelgeving;
  • Beoordelen van een RI&E;
  • Uitwisselen van ervaringen.

De onderwerpen zullen op een actieve en interactieve wijze behandeld worden. De training beidt veel ruimte voor ieders eigen inbreng en geeft de deelnemers de kans ervaringen en praktische tips uit te wisselen. Twee veel voorkomende arbeidsomstandigheden – namelijk geluid en beeldschermwerk- worden dit keer uitgediept, waardoor je als preventiemedewerker beter in staat bent om hier invulling aan te geven.

Docenten
De training wordt gegeven door een deskundige docent op het gebied van (bedrijfs-)veiligheid, wet- en regelgeving, organisatie, communicatie, gedrag & cultuur.

Locatie
De training wordt gegeven op het trainingscentrum in Baak. Wanneer gewenst is het eventueel ook mogelijk om deze op locatie (in-company) te organiseren.

Aantal deelnemers
Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers per groep.

Duur van de cursus
De cursustijden zijn van 09:00 – 13:00 uur (incl. uitgebreide lunch).

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant