Vandaag alweer de eerste maandag van november, het is vandaag dus de Dag van de BHV. Op deze dag zetten we de BHV’ers extra in het zonnetje en vragen we samen met veel bedrijven, organisaties en instellingen aandacht, respect en waardering voor bedrijfshulpverlening.

De Dag van de BHV kent ieder jaar een thema en die van dit jaar is: “BHV, daar red je levens mee!

Een speciale ode dus aan alle BHV’ers in Nederland. Voor de BHV’ers die acuut handelen als jou iets overkomt. Niet alleen in de eigen werkomgeving, maar ook bij de bakker, op de voetbalclub of op straat kun je rekenen op veel van deze ‘onzichtbare’ helden.

Zoals één van de ambassadeurs Henk van Essen, korpschef politie, dit ook al eerder aangaf: “Je weet pas wat je mist, als het er niet is”. Een incident op het werk, op straat, in een winkel, kan iedereen altijd overkomen.

Nu beperkt de rol van BHV zich niet alleen tot levensreddend handelen of het blussen van een beginnende brand, maar ook aan de preventieve kant draagt een BHV’er bij aan de veiligheid en het voorkomen van incidenten en calamiteiten.

De afgelopen 10 jaar hebben we in Nederland met alle deelnemende organisaties bereikt dat BHV in een ander daglicht wordt geplaatst. De bewustwording van het belang van de veiligheid op de werkvloer en meer waardering en respect voor de taken en verantwoordelijkheden van de bedrijfshulpverleners. Een goede bedrijfshulpverlening is dus een toegevoegde waarde voor iedere organisatie. Laten we dat ook in deze bijzondere tijd nog eens goed benadrukken.

Namens het hele team van Achterkamp willen wij alle BHV’ers dan ook bedanken voor hun inzet, aandacht en tijd. Samen bewust veilig!

Dag van de BHV