Een ongeluk, brand, een hartstilstand – in die eerste cruciale minuten is snelle hulp van levensbelang. Uiteraard bel je direct 112 voor professionele assistentie. Maar wat je in die kostbare beginmomenten doet, kan het verschil maken tussen leven en dood, tussen ernstig letsel en volledig herstel. Hoe zou jij handelen?

Stel je voor dat je zelf een noodsituatie meemaakt. Een beroerte, een ongeluk – hoe zou je willen dat omstanders jou helpen? Waarschijnlijk rustig en doeltreffend, om de kans op blijvend letsel zo klein mogelijk te houden, om te herstellen, om te overleven. En wat als jij datzelfde verschil kunt maken voor een ander? Dat kan, als BHV’er. Door te handelen vóór de komst van 112, in die cruciale eerste minuten!

Het is vandaag dan ook de Dag van de BHV. Iedere eerste maandag van november vragen we aandacht voor de toewijding van de ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Een dag om de BHV’ers binnen jouw organisatie te waarderen en niet-BHV’ers bewust te maken van het cruciale belang van BHV.

Ook wij zetten vandaag alle BHV’ers extra in het zonnetje, zowel op ons trainingscentrum als bij onze in-company trainingen. Voor alle BHV’ers die we vandaag trainen hebben we een mooie én handige BHV-goodiebag samengesteld. Op een mooie dag!