Toetsing RI&E

Het toetsen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is belangrijk nadat deze is opgesteld.  De wet verplicht namelijk voor veel bedrijven dat de RI&E wordt getoetst door een gecertificeerde kerndeskundige. Een gecertificeerde kerndeskundige toetst de RI&E en adviseert bij het plan van aanpak. Door te controleren of alle risico’s op de lijst staan, of de situatie in het bedrijf goed is weergegeven en of de laatste normen en richtlijnen worden gehanteerd.

Waarom het toetsen van een RI&E?

Het toetsen van je RI&E is meer dan alleen een verplichting. Het is jouw garantie voor een RI&E van topkwaliteit. Door onze deskundige wordt er objectief gekeken naar jouw RI&E, zodat geen enkel risico onopgemerkt blijft. Het resultaat? Een veiligere werkomgeving waar werknemers op kunnen vertrouwen. Bovendien voldoe je aan de eisen van verzekeraars en/of diverse branches en sectoren. Kortom, toetsen van je RI&E is de sleutel tot een veilige en gezonde werkomgeving, waarin jouw team met vertrouwen kan werken.”

Is het laten toetsen van een RI&E verplicht?

De verplichting tot het laten toetsen van de RI&E hangt af van de grootte van het bedrijf en het soort RI&E-instrument dat gebruikt is. In onderstaand schema maken we de toetsingsverplichting inzichtelijk aan de hand van een aantal situaties:

Toetsingsschema RI&E

Waar kan ik mijn RI&E laten toetsen?

Achterkamp biedt de mogelijkheid en deskundigheid om jouw RI&E te toetsen. Wij zetten dan onze gecertificeerde kerndeskundigen in om de opgestelde RI&E te toetsen. Wil je jouw RI&E laten toetsen? Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze veiligheidsadviseurs Elise of Silvan.

Het beschikken over een getoetste RI&E is uiteraard nog geen garantie voor goede arbeidsomstandigheden op de werkvloer, dus zorgen wij samen met jou voor een juiste implementatie. Auditing, verslaglegging en borging blijven desgewenst onder supervisie van Achterkamp. Met Achterkamp loop je geen onnodige risico’s! – Elise Serti

Samen bewust veilig!

Ga naar de bovenkant