Als veiligheids- en BHV-opleider streven wij altijd naar de beste kwaliteit, professionaliteit en maatwerk in al onze diensten. Ook flexibiliteit is daarin een ontzettend belangrijke factor, waarmee wij altijd samen met onze opdrachtgevers de best passende oplossing zoeken.

Om meer flexibiliteit en gemak te bieden aan onze opdrachtgevers hebben wij een uitvoerige evaluatie gehouden betreffende de certificering en accreditatie van onze BHV-gerelateerde opleidingen en cursussen. Na uitgebreid onderzoek en overleg met vooraanstaande specialisten uit de branche en een aantal van onze gewaardeerde klanten, hebben we besloten om vanaf 01-01-2024 standaard onze eigen certificering te hanteren voor onze BHV-opleidingen en cursussen.

Deze strategische verschuiving stelt ons in staat om meer flexibiliteit en maatwerk te bieden aan onze opdrachtgevers, gericht op specifieke risicoprofielen en behoeften binnen verschillende sectoren en organisaties.

Onze keuze om onze eigen certificering te hanteren is gebaseerd op verschillende overwegingen:

 1. Maatwerk & Flexibiliteit
  Het ontwikkelen van onze eigen certificering stelt ons in staat om onze opleidingen nauwkeuriger af te stemmen op de specifieke vereisten en risicoprofielen van onze klanten. Dit biedt meer flexibiliteit en maatwerk in de aanpak van BHV-trainingen.
 2. Borging & ontzorging
  Met onze eigen certificering kunnen we de borging van certificaten en opleidingsgegevens optimaler organiseren binnen ons eigen systeem en via onze portalen. Dit draagt bij aan de digitalisering, effectiviteit en efficiëntie in het beheer van certificaten. Hierdoor bieden we zowel onze klanten als deelnemers een verhoogd gemak en betere toegankelijkheid. Onze Achterkamp Academy is ontwikkeld als een centrale plek waar zowel klanten als deelnemers altijd en overal toegang hebben tot al hun gegevens en certificaten. Met deze digitalisering streven wij naar een vlotte en betere afhandeling en een gestroomlijnde communicatie.
 3. Innovatie & aanpassingsvermogen
  Het hebben van een interne certificering geeft ons de mogelijkheid om snel te reageren op veranderingen in de branche en nieuwe technieken, methodes of ‘best practices’ toe te passen zonder afhankelijk te zijn van externe accreditatie-eisen en -processen.
 4. Continuïteit in kwaliteit & normen
  We blijven streven naar de hoogste normen en kwaliteit in onze BHV-opleidingen. We zullen nauwlettend de richtlijnen van gerenommeerde organisaties zoals het NIBHV, NRR en het Oranje Kruis blijven volgen om de consistentie en kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen.

Onze overstap naar onze eigen certificering zal geen enkele concessie doen aan de hoge kwaliteitseisen die u van ons gewend bent. We blijven ons proactief inzetten om hoogwaardige, effectieve en up-to-date BHV-opleidingen en cursussen aan te bieden die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en de gestelde richtlijnen vanuit het NIBHV, de NRR, NIPV en het Oranje Kruis. Zo blijven onze instructeurs allemaal gecertificeerd volgens de genoemde certificerende instanties en komt ook ons lesmateriaal (zoals boeken) daar vandaan.

Het is belangrijk op te merken dat – hoewel we overstappen naar onze eigen certificering, we niet stoppen met het aanbieden van NIBHV-gecertificeerde opleidingen. We zullen deze certificering blijven onderhouden en als alternatief aanbieden voor opdrachtgevers die daar expliciet om vragen. Dit stelt ons in staat om tegemoet te komen aan individuele voorkeuren of contractuele vereisten waar een NIBHV-certificaat mogelijk gewenst is.

We staan volledig tot uw beschikking om verdere vragen te beantwoorden en meer details te bieden over dit proces en hoe het specifiek van invloed zal zijn op de aangeboden diensten en de geldende afspraken.

Achterkamp – Certificeringsoverzicht 2024