Eén van de bekendste gezichten van onze organisatie gaat met pensioen. Ruim zeventien jaar heeft Bennie Bergervoet (66) bij ons gewerkt en was bij al onze klanten een bekend, gewenst én tegelijkertijd ‘gevreesd’ gezicht. Afgelopen vrijdag op een uiterst gezellige afscheidsreceptie hebben we Bennie in het zonnetje kunnen zetten.

Bennie kwam op 1 december 2003 in dienst bij ons en heeft in die tijd verschillende rollen gehad binnen ons team. De belangrijkste en meest bekende is zijn rol als Lotus-slachtoffer, waarmee hij ons bij ontelbaar veel trainingen heeft geholpen om de praktijk zo realistisch mogelijk na te bootsen. Een veelvoud aan calamiteiten, scenario’s en verwondingen heeft hij zich eigen gemaakt in al die jaren. Zodra hij bij klanten op bezoek kwam (al was het voor aan bakje koffie), dan was iedereen al op zijn of haar hoede voor de capriolen van Bennie.

Wonderbaarlijke genezing
Het was altijd wonderbaarlijk hoe snel onze Bennie van ‘een verwonding’ genas. Of het nou om derdegraads brandwonden, een mes in zijn been of een spijker in zijn hand ging – binnen een ogenblik was Bennie weer fris en fruitig op de been. Zijn talent voor het grimeren was ongekend, want wat voor verwonding het ook was – het was niet van echt te onderscheiden.

Elke dag een lach
Mensen voor de gek houden is iets wat Bennie graag deed in zijn rol als Lotus-slachtoffer, maar ook als collega. Zo zette hij dagelijks cursisten op het verkeerde been met een flauwe, maar altijd leerzame grap. Op deze manier wist Bennie serieuze onderwerpen in onze trainingen met veel plezier op onze klanten over te brengen. Van een verwarde oude man tot een zwaargewonde gewonde monteur, elke rol kon hij met overtuiging spelen. Elke dag een lach, dat is wat hij onze trainingen bracht.

Veelzijdigheid
Naast een lach, bracht hij ons ook technisch inzicht. Samen met onze andere pensionado Wim heeft hij veel voor de trainingsfaciliteiten betekend op ons trainingscentrum. Van brandobjecten en besloten ruimtes tot blusgasinstallaties en een volledig ingericht ontruimingspand. Ze hadden voor elke wens en elk scenario een creatieve oplossing. Een onmisbare basis voor onze praktische opleidingen, cursussen en trainingen. Verder hield Bennie zich ook bezig met het beheer en de inkoop van materialen, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de voorbereidingen op onze dienstverlening.

Voetbalfan
Een fanatiek voetbalsupporter kunnen we onze Bennie ook wel noemen, want als je over voetbal begon dan was hij er snel bij. Vooral als het over zijn favoriete clubs PSV of De Graafschap ging, dan had hij daar altijd een ongezouten mening over. Het fanatisme werd ook een keer duidelijk toen Bennie mee was om een wedstrijd te bekijken vanuit de Business Club, waar hij zo fanatiek was alsof hij zich bij de harde kern had gevoegd. Dat levert natuurlijk mooie beelden op.

Dank
Bennie, ontzettend bedankt voor alles. Dank voor jouw inzet, jouw werk en jouw humor. Het beste voor de toekomst en geniet van jouw pensioen samen met Ria, de kinderen en kleinkinderen. Je bent en blijft – net als Wim- altijd een onderdeel van ons team!

Team Achterkamp