Onze zeer gewaardeerde collega Peter Romp gaat met pensioen. Bijna 13 jaar heeft Peter zich vol passie en toewijding voor ons ingezet als EHBO- en BHV-instructeur.

Op 5 november 2009 is Peter bij ons in dienst getreden en heeft sindsdien een belangrijk aandeel gehad in ons aanbod van EHBO- en BHV-trainingen als bevlogen en zeer professionele instructeur. Zijn enthousiasme, passie én kennis zullen velen de afgelopen jaren hebben ervaren, want een les van Peter die blijft je bij. Met een grap en een grol, maar even zoveel handige praktische tips, kwam de les- en leerstof bij je binnen. Ook als mentor en leermeester richting onze collega’s had hij een actieve rol.

De rijdende dokter
Dat Peter bevlogen was in het EHBO-vak staat buiten kijf. Dat ging zelfs zover dat hij altijd in het bezit was van de laatste gadgets, ‘medische’ apparatuur of handigheidjes. Wat je ook vroeg of wilde, Peter wist het – of Peter had het. Vol nieuwsgierigheid stortte hij zich altijd op de laatste ontwikkelingen in het vakgebied, wat ons altijd flink heeft geholpen in het uitbreiden en verbeteren van ons aanbod. In zijn tijd als commandant bij het Rode Kruis (Gelderland-Midden) had hij zelfs zijn motor voorzien van blauwe flitslampen. Als een ware rijdende dokter reed hij door de onze regio, om altijd klaar te staan voor een ander.

Pietje Precies
Zijn lessen, zijn spullen en ook zijn lokalen – altijd alles tot in de puntjes en met militaire precisie voorbereid. Met zijn perfectionisme in zijn voorbereiding ontbrak het hem, maar ook ons, nooit ergens aan. Al spaarde hij soms nog weleens iets teveel op in ‘zijn’ Lokaal 1, waardoor onze Inkoop nog weleens voor een klein dilemma kwam te staan. Beter teveel, dan te weinig – zo is het dan ook wel weer.

Terminator
Dat een heel werkend leven hem lichamelijk helaas niet in de koude kleren is gaan zitten is velen ook niet ontgaan, maar dat maakt wel dat onze Peter inmiddels als een heuse ‘Terminator’ door het leven gaat. Waar er een aantal jaren terug al een nieuwe heup aan te pas moest komen, is daar de afgelopen periode ook een nieuwe knie bij gekomen. Het gerucht gaat zelfs dat er misschien ook nieuwe schouder aan zit te komen. Ondanks al deze lichamelijke tegenslagen was het ook elke keer weer – geheel toepasselijk: I’ll be back!

Dankbaar
Peter, ontzettend bedankt voor alles. Dank voor jouw inzet, jouw werk en jouw gedrevenheid. We wensen je veel gezondheid toe en het allerbeste voor de toekomst. Geniet van jouw welverdiende pensioen samen met Miranda, de kinderen en kleinkinderen. Je bent en blijft altijd een onderdeel van ons team!

Team Achterkamp