Onze zeer gewaardeerde collega Wim te Lindert (66) gaat welverdiend met pensioen. Ruim vijftien jaar lang heeft Wim bij ons gewerkt en heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van onze organisatie.

Op 1 september 2005 kwam Wim te Lindert officieel bij ons in dienst en heeft hij sindsdien veel verschillende functies en rollen gehad binnen ons team. Voornamelijk als veelzijdig instructeur voor BHV-, VCA en Brandweer-trainingen, maar ook als veiligheidsadviseur. Daarnaast is hij met zijn technisch inzicht en twee rechterhanden – samen met zijn maat en onze collega Bennie – grotendeels verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons trainingscentrum.

Veelzijdig en levensecht trainen
Van brandobjecten en besloten ruimtes tot blusgasinstallaties en een volledig ingericht ontruimingspand inclusief hitte, (nep) rook en elektriciteit. Wim weet voor elke trainingswens vanuit onze klanten wel een passende oplossing, zodat zij elk jaar veelzijdig en levensecht kunnen trainen. Een belangrijk component van de totale beleving die onze deelnemers hebben bij onze cursussen.

Duizendpoot
Wim is een bekend gezicht bij veel van onze klanten, waar hij ook veel advies heeft gegeven over bedrijfs- en brandveiligheid. De afgelopen jaren heeft hij zich veel bezig gehouden met het ontwikkelen van de bedrijfsnoodplannen, de ontruimingsplannen en ook het digitaal tekenen van de vluchtrouteplattegronden. Zijn advies en plannen werden ook altijd eigenhandig geïmplementeerd bij de vele klanten. Zo bleef het niet bij een plan, maar ging het ook leven binnen de organisaties.

Op basis van zijn advies werken veel organisaties op dit moment – en ook de komende jaren – veilig en verantwoord. Een waardig compliment, waardoor hij zeker met een gerust hart met pensioen kan.

BMW-fan
In zijn vrije tijd is onze collega Wim gecharmeerd van alles wat wielen, een motor en een ronkend geluid heeft. Als fervent motorrijder rijdt hij jaarlijks diverse toertochten met zijn vaste motorclub. Daarnaast is hij een groot BMW-fan, zowel voor zijn motor als voor zijn auto. Dit Duitse merk heeft aan hem een goede klant, want trots rijdt hij met beide BMW’s door het groene Achterhoekse land. Soms verruilt hij zijn motorfiets voor de ongemotoriseerde variant, want ook fietsen is een passie.

Familieman
Over passie gesproken, dan kom je al snel terecht bij zijn familie en zijn gezin – zijn trots. Uren kan hij praten over de avonturen met zijn (klein-/bonus-)kinderen en zijn vrouw Astrid. Van weekendjes weg tot vakanties met ‘de sleurhut’, genieten met én van familie is wat hij doet. Naast een gewaardeerde collega staat hij dus ook thuis altijd en voor iedereen klaar.

Statler en Waldorf
In de vijftien jaar binnen Achterkamp heeft Wim veel collega’s zien komen en gaan. Goede collega’s, maar soms ook wat minder favoriete collega’s van Wim. Die kon hij op komische wijze bestempelen als ‘duiven’ met de kenmerkende onderbouwing ‘Ze komen binnenvliegen, schijten de boel onder en weg zijn ze!’ Een favoriete collega van Wim is met recht zijn kameraad Bennie Bergevoet. Samen veel avonturen meegemaakt in al die jaren. Binnen Achterkamp is dit duo inmiddels beter bekend als Statler en Waldorf, de twee grijze figuren uit de TV-hit De Muppetshow. Ook vanwege de grijzer wordende haardos en soms ook de mooie ironische uitingen op (nieuwe) ontwikkelingen.

Wim, ontzettend bedankt voor alles wat je voor hebt gedaan en nog steeds voor ons betekend. Dank voor jouw inzet, inzichten en advies. Geniet van alles wat het leven te bieden heeft en kijk met trots terug op jouw vijftien jaren in ons team.

Gooi het geweer in de roggen’ en het beste voor de toekomst. Je bent en blijft altijd een onderdeel van ons team (ja – ook voor de vrijdagmiddag- of vakantieborrels).

Team Achterkamp