Opleiden en oefenen voor brandweermensen
Het opleiden en oefenen van en door brandweermensen gebeurt bij Achterkamp op zowel theoretisch als praktisch gebied. Dit dient als basis om de brandweermens voor te bereiden en geschoold te houden voor het uitoefenen van zijn beroep.

Realistische scenario’s
Doordat gebouwen beter zijn geïsoleerd en ook door een toenemend gebruik van diverse kunststoffen bouwmaterialen neemt de kans op flash-over en backdraft bij brand de laatste tijd toe. Oefenen onder echte brandomstandigheden is daarom van vitaal belang. Voor de brandweer geven wij diverse praktijktrainingen, waarvoor wij over een unieke oefenlocatie beschikken. Hier kunnen zeer realistisch scenario’s worden nagebootst met behulp van speciaal ontwikkelde oefenobjecten.

Veel mogelijkheden in ons brandoefenhuis
Ons vier verdiepingentellende brandoefenhuis De Ramp biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld flash-over- en hittegewenningstrainingen, maar ook voor boeiende inzetoefeningen. Kwaliteit, een zorgvuldige aanpak en veiligheid van manschappen staan voorop.

Specialistische gastrainingen
Tevens kunt u bij ons terecht voor alle specialistische trainingen op het gebied van gas en vloeibaar gas (LPG, propaan en butaan). Daarnaast verzorgen we ook alle aardgastrainingen (LNG, CNG), waarbij alle nieuwe voertuigtechnieken, opslag- en transportsystemen worden behandeld.

Achterkamp is partner van Brandweertrainingen Nederland BV en dus ook onderdeel van de landelijke oefencarrousel.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Brandweertrainingen Nederland BV.