Baak – Vandaag op Wereld Kankerdag maken wij met gepaste trots bekend dat wij ons als Ambassadeur aansluiten bij Stichting Bergh in het Zadel. Achterkamp gaat op deze manier actief bijdragen aan de activiteiten van deze stichting met als doel geld in te zamelen voor het financieren van onderzoekstrajecten naar de genezing van deze ziekte.

Ieder jaar wordt vandaag – op 4 februari – wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders mee te maken krijgt. Zo hebben wij binnen Achterkamp ook onze eigen verhalen. Het bijzondere verhaal van onze collega Ruben Winkels (23) stond laatst uitgebreid in de jubileumeditie van het magazine van Bergh in het Zadel.

Het levende bewijs
Ruben heeft in zijn kinderjaren drie keer gevochten tegen leukemie, waarbij de laatste keer een stamceltransplantatie letterlijk zijn redding was. “Ergens ben ik het levende bewijs van het belang van onderzoek en ontwikkeling. Ik deel mijn verhaal niet graag, maar natuurlijk wél voor het goede doel,” meldt Ruben. Sinds een aantal jaar zet hij zich dan ook actief in voor Stichting Bergh in het Zadel met onder andere een presentatie op de Golfdag in 2016 met niemand minder dan Caroline Tensen.

Stichting Bergh in het Zadel
“Stichting Bergh in het Zadel heeft als doel geld inzamelen voor de kankerbestrijding. Wij draaien volledig op enthousiaste vrijwilligers en zijn één van de grootste particuliere fondsenwervers voor het KWF,” vertelt voorzitter Theo Mijnen. “Elke vier jaar wordt een door KWF goedgekeurd onderzoeksproject gefinancierd. Door het organiseren van fietstochten en golfdagen, onze Ambassadeurs, diverse acties en evenementen wordt het geld voor dit onderzoeksproject opgehaald. De opbrengst gaat voor 100% naar het kankeronderzoek zonder aftrek van organisatiekosten. Een meeropbrengst wordt gebruikt om andere – vaak regionale – projecten te ondersteunen.”

Ambassadeurschap
“Sinds 2010 is het Ambassadeurschap in het leven geroepen. Onze ambassadeurs zijn onmisbaar, want mede dankzij hen kan Bergh in het Zadel onderzoeksprojecten op de lange termijn financieren,” vult Michel Moll (Sponsoring) aan. “Onderzoek doen kost tijd, vaak meerdere jaren en het is kostbaar. Zo stelde Bergh in het Zadel de afgelopen periode € 500.000,- ter beschikking voor een vierjarig onderzoek. Onze ambassadeurs stellen ons mede in staat om onze droom te realiseren: kanker te bestrijden, want het houdt helaas niet op bij de grenzen van de gemeente Montferland!”

Trotse nieuwe ambassadeur: Achterkamp

Vanuit onze organisatie onderbouwd onze collega Tom Sinderdinck de bewuste keuze voor het Ambassadeurschap: “Ons werkveld is veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu – waarbij wij als organisatie ook een maatschappelijke rol vervullen. Daar past dit initiatief perfect in en daar dragen wij maar al te graag aan bij. Zowel financieel, maar ook in exposure, eventueel advies en middelen.” De link met Ruben en Bergh in het Zadel lag er al en dit is daarop een perfecte aanvulling.

Tot slot sluiten wij graag af met de lijfspreuk van Stichting Bergh in het Zadel: ‘Laat het een ziekte worden die wij allen gaan overleven!’.

 

Bergh in het Zadel en Achterkamp

V.l.n.r. Theo Mijnen, Michel Moll, Tim te Pas, Tom Sinderdinck en Ruben Winkels.