Volvo en veiligheid zijn bijna een synoniem van elkaar. Het is dus niet zo verrassend dat Volvo Harrie Arendsen veiligheid uitermate serieus neemt. Met het project ‘Hart voor de Zaak’ gaat de Volvo-dealer daarin ook een mooie maatschappelijke rol vervullen.

Harrie Arendsen is met circa 150 medewerkers en vijf vestigingen in de regio Achterhoek en Twente een van de grootste Volvo-dealers van Nederland. Met kernwaarden als respect, passie en vriendschap streeft dit innovatieve bedrijf iedere dag naar het verder helpen van mensen met aandacht voor mens en milieu. Een mooi streven, dat men met vele maatschappelijk verantwoorde projecten ook zeker waar maakt.

Hart voor de zaak
Het initiatief ‘Hart voor de Zaak’ is één van die MVO-projecten waar wij deze blog dan ook graag aan wijden. Als waardering voor dit project, als respect voor de visie, maar ook zeker als voorbeeld naar andere bedrijven, organisaties en instellingen.

Steeds meer particulieren, winkelcentra, (zorg-)instellingen, scholen en (sport-)verenigingen beschikken over een AED en stellen deze beschikbaar voor noodgevallen. Daar haakt Volvo Harrie Arendsen perfect op in door alle vestigingen te voorzien van een nieuwe AED. Op drie van de vijf vestigingen heeft de dealer de AED’s buiten aan het pand gehangen, zodat de AED’s ook buiten openingstijden een publieke functie bedienen. Da’s pas hart voor de zaak!

Veiligheid
Al jaren werken Achterkamp en Volvo Harrie Arendsen samen op het gebied van mobiliteit en veiligheid. Als veiligheidspartner van Harrie Arendsen mochten wij de AED’s leveren en het bedrijf voorzien in het gewenste advies. Wij trainen de BHV’ers al jaren op ons trainingscentrum in Baak, maar binnenkort gaan wij ook het overige personeel van Volvo Harrie Arendsen trainen in het gebruik van de AED. Met een in-company training Reanimatie & AED Basis zullen wij hen opleiden tot helden in de dop.

Volvo Lifesaver
Volvo staat al sinds de oprichting bekend om de pioniersrol op het gebied van veiligheid, maar spreekt nu ook de ambitie uit om levens buiten de auto te redden. Met de pilot Volvo Lifesaver gaan geselecteerde Volvo-eigenaren – tevens burgerhulpverleners- de weg op met een gesponsorde AED in hun auto. Het draagbare apparaat is gekoppeld aan HartslagNu; het landelijke oproepsysteem voor reanimatie door burgerhulpverleners. Lees hier meer over Volvo Lifesaver.

Wil jij met jouw organisatie net zo’n maatschappelijke rol vervullen als het innovatieve Volvo Harrie Arendsen? ‘Wij helpen je graag op weg!’