Reanimeren redt levens. Reanimatie verdubbelt de kans op overleving na een hartstilstand. Leer hoe u iemand kunt helpen met een hartstilstand door het volgen van een van onze Reanimatie & AED cursussen. Achterkamp verzorgt AED- en reanimatie cursussen (BLS/AED) op maat.

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Het overkomt elk jaar tussen de 15.000 tot 16.000 Nederlanders. Op het werk, op de sportclub, maar ook thuis. De meeste slachtoffers van een hartstilstand zijn thuis (ongeveer 70%). Iedereen kan worden geconfronteerd met een hartstilstand.

In een reanimatiecursus leert u reanimeren, beademen en een AED bedienen. U weet daarna hoe u moet handelen bij een hartstilstand. Met uw kennis en vaardigheden kunt u iemand weer een toekomst geven. De cursus wordt gegeven door een erkend instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), het NIBHV, Oranje Kruis en/of Rode Kruis. Bij Achterkamp krijgt u kwalitatieve hoogwaardige reanimatiecursus die u goed voorbereidt op de mogelijke praktijksituaties. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken, kunnen wij uw prestaties meetbaar maken en zo de kwaliteit van uw reanimatie verhogen.

Feiten en cijfers
Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED zorgt ervoor dat u levens redt. De eerste 6 minuten zijn cruciaal, omdat de kans op overleving dan het grootst is. De kans op overleving na een hartstilstand hangt van veel dingen af: zag iemand het gebeuren? Werd snel reanimatie gestart? Was er een AED in de buurt en werd die aangesloten?

Enkele feiten over reanimatie uit onderzoeken in Nederland op een rij:

  • Momenteel overleeft gemiddeld 23% van de slachtoffers een hartstilstand.
  • De gemiddelde leeftijd van het slachtoffer van een hartstilstand is 67 jaar.
  • Mannen worden 3 keer vaker dan vrouwen door een hartstilstand getroffen.
  • Door reanimatie en AED groeit de overlevingskans tot wel 70%.
  • 90% van de slachtoffers herstel volledig na een geslaagde reanimatie.
  • In gemiddeld 70% van de gevallen vind een reanimatie thuis plaats.
  • In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren. Dit gebeurt dan al vóór de komst van de ambulance.

Wie mag een reanimatiecursus volgen?
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van een reanimatiecursus. Het is wel belangrijk dat je voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen kan het leren en is hier vanaf 14 jaar mentaal en lichamelijk toe in staat.

Kunt u al reanimeren? Meld u aan als Burgerhulpverlener!
Zet uw vaardigheden actief in als Burgerhulpverlener. Via een berichtje op uw mobiel kunt u een leven redden in uw buurt. Waardevol en dankbaar!

Elk jaar een herhalingscursus
Het is belangrijk elk jaar een herhalingscursus Reanimatie & AED te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen, blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Tevens wordt er uiteraard aandacht besteed aan nieuwe trends en ontwikkelingen op dat gebied. Een herhalingscursus duurt ongeveer 2 uur.

Inschrijven
Schrijf u nu in voor een open reanimatiecursus op ons trainingscentrum in Baak.
Wij verzorgen ook reanimatiecursussen ook in-company, bij u op locatie. Wij komen graag naar u toe!

Vergoeding Zorgverzekeraar
Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw eigen Zorg-verzekering. Meestal vind je deze vergoeding onder het kopje ‘preventieve zorg’ of ‘preventieve cursus’.